14 Aralık 2013 Cumartesi

rüzgarlı sokak

Bir Rakı Polisiyesi

Marlon Cahit Uzungece 
Keyfe Keder Maceralar

Rüzgarlı Sokak,
 ...
Bir zaman, sonbahar biterken, rüzgâr yine eserken bu kez, üstelik art arda Kembo ve Terzi Coşkun’u da alıp gitmişti. Kalpten… 
Terzi Coşkun’un sen bu kalple üç ay bile yaşayamazsın diyen doktora ana avrat düz gittiğini herkes biliyordu sokakta. Sadece bir muhabbetin konusu olmuştu bu olay, ölümün habercisi olarak hiç düşünülmemişti. 
Hiç kimse de, yahu Coşkun uy doktorun sözlerine, çekidüzen ver şu hayatına, demeyi de akıl edememişti. 
Öylece gitmişti Coşkun. Ama ölüme yaş itibariyle daha yakın olan Kembo’nun gidişi tam bir şaşkınlık yaratmıştı sokakta. Sokağın demirbaşlarındandı ve sanki hiç ölmeyecekti. Ölmüştü işte, o da kalpten… 
Kembo’nun Müzeyyen Teyze’den başka kimsesi yoktu, baldızı Nurten ve kavgalı bacanağı Moiz’i saymazsak.
Asri Sinema Sokağı Kembo’yu elbirliğiyle uğurladı, herkes hakkını helal etti, elektrik idaresine yaptığı ihbar yok sayıldı, kebap tablası da köşesinde yıllarca durdu, kedilerin yuvası oldu. 
...
diye devam eder...

1 yorum:

  1. Hikayede gizli felsefeyi Camus dan ogrendim.Daha once ayni mantigi kullanan vardir tabi ama Camus da bi baska duruyordu.Konumuz Camus degil ama soz konusu kitabimizda bir ic hesaplasma olmasa da 'katil' felsefesi,meyhane felsefesi vb. hedelerden soz etmek mumkun.Benim icin ilgi cekici olan ozelligi buydu.Salt felsefe yerine daha ogretici olan hikayede gizli felsefe daha mantikli duruyor.Bir baska konu ise Buko nun ve 'Onun yazarlarinin' yaptigi Mimeo Devrimini Turkiye de gerceklestirme adina atilmis adimlardan belki de Adana icin en onemli olani.Asil onemli olan sey de bu.Sorularimi her defasinda ictenlikle ve sabirla cevaplandirdiginiz icin tesekkuru borc bilirim.Devamini tedirginlikle bekliyoruz,tekrar ellerinize saglik..

    YanıtlaSil